. Ако си мислите, че “Фолкън Хеви е най-голямото, което СпейсЕкс

...
. Ако си мислите, че “Фолкън Хеви е най-голямото, което СпейсЕкс
Коментари Харесай

Илон Мъск показа критично важен инструмент за производството на новата му мегаракета

. Ако си мислите, че “Фолкън Хеви ” е най-голямото, което СпейсЕкс може да покаже, единствено почакайте! Днес Илон Мъск сподели в нещо любопитно – фотография на значим апарат, който ще се употребява за производството на неговата марсианска мегаракета, към този момент известна единствено под абревиатурата BFR (на нашенски диалект – Big Falcon Rocket).

Това евентуално съставлява матрицата, към която ще бъдат намотавани въглеродните влакна за производството на горната степен на BFR. 

Очевидно е, че с публикуването на днешната фотография Мъск желае да покаже на света, че работата му е сериозна. Вярно е, че BFR е прекомерно футуристична ракета със своя размер от 106 метра, дарба да извежда 150 тона в околоземна орбита и десетки хора на път към Марс. Трудно е на хората да повярват, че тази засенчваща “Фолкън Хеви ” ракета може да бъде създадена. Но Мъск има вяра, че може и с днешното изображение демонстрира, че се работи по въпроса. Предприемачът счита, че първите къси изпитателни полети ще стартират още следващата година. 

Като предписание мъсковите обещания постоянно са се изпълнявали, само че не постоянно в точното време. Дали първата тестова ракета ще е подготвена през 2019, следва да забележим. Имаме всички учредения да сме скептични, само че … дано изчакаме! 

Photo credit: SpaceX/Elon Musk

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР